22
mart

Problematika heroinske zavisnosti je dosta dobro obradjena u savremenoj pop kulturi, verovatno najvise u rok muzici, gde je ova droga- heroin uzela i najveci danak.

Neil Young & Creazy Horse "The Needle and the Damage Done"

Ispovest šesnaestogodišnje Britanke Eme Pie

Majka mi je kupovala hors

Gledala sam je kako uzima hors, ispod nadstrešnice u vrtu, pamteći ceo taj odvratni ritual- pomislila sam da bih i ja mogla to da izvedem. Nisam pomišljala na to kako je groteskno uzimati drogu sa sopstvenom majkom, bilo mi je bitno samo da dobijem svoje sledovanje.

Kada sam prvi put probala hors, sve mi se zabelelo pred očima. Posle toga, nešto mi je neobično prostrujalo kroz telo, penjući se strahovitom brzinom od stopala do glave,da bi se zatim lagano vratilo nazad. Odjednom, sve mi je postalo totalno ravno, svi problemi su nestali. Osećala sam se kao da lebdim- počinje svoju ispovest ova Britanka koja je u desetoj godini zakoračila u pakao droge, i nastavlja: to što sam probala hors nije bilo ništa senzacionalno, za mene je to bilo skoro normalno. Moja majka Karen bila je na horsu odkad znam za sebe. Jednom prilikom, kada sam imala 7 godina, majka se predozirala, i ja sam išla u bolnicu da bih lekarima tačno objasnila šta je uzela.

Posmatrala sam je kako se drogira Majka je bila stalno nadrogirana, bilo da je reč o horsu ili kreku, i ja sam, kako sam odrastala uz nju smatrala kako je to nešto potpuno normalno. Uopšte mi nije bilo neobično kada ona ujutru nije mogla da ustane. Veći deo vremena sam se osećala kao da sam ja mama a ona dete. To je za mene bio način života i ja nisam znala nizašta drugo. Mama je završila u zatvoru kada sam napunila 12, zbog učešća u pljački, a ja sam živela kod oca i maćehe. Nakon 18 meseci, kada je odslužila kaznu, počele smo da živimo sa bakom .Kamo sreće da se to nije dogodilo! U početku, sve je bilo gotovo idilično: mama se skinula sa horsa i našla posao. Međutim, uskoro su počele svađe sa bakom i da bismo izbegle te scene, majka i ja smo stalno bile napolju. Ponašale smo se kao najbolje prijateljice. Veći deo vremena smo provodile sa njenim starim prijateljima, džankijima, i mama se ubrzo ponovo navukla na hors. Gledala sam je kako se drogira i zapamtila sve: ona bi prvo odsekla četvrtasti komadić folije, zatim je na nju stavila hors koji bi se, zagrejan šibicom, pretvorio u smeđu tečnost- posle je to mešala sa duvanom i pušila. Palo mi je na pamet da bih i ja to mogla da probam. Iskoristila sam priliku kada nikog nije bilo kod kuće i prekopirala sve što je mama radila. Prvi šut Ne mogu da objasnim šta mi je sve prolazilo kroz glavu nakon tog prvog rada. Uopšte nisam razmišljala o očajnom stanju u kome se moja majka nalazila. Na neki način, sve sam tumačila da droga mora da je nešto vraški dobro, čim joj se mama stalno vraća.

N.N.

Prvi put sam Heroin uzela sa 13 godina, odmah sam ga spricala u venu.Uzimala sam ukupno Heroin tri godine,sa pauzama izmedju. Prije Heroina sam Probala THC I Alkohol. Sa 15 godina sam potpuno prestala da uzimam ista, ali u zimu 2003 sam opet uzela nakon 7 mjeseci Pauze, Substitol.To sam spricala svaki dan par nedjelja I odjednom sam postala ovisna, taj osjecaj ovisnosti, nisam do tada poznavala, od Heroina nisam bila ovisna,mogla sam da prestanem kada zelim. Nikada se nisam predozirala, niti sa jednom substanzom, uvijek sam poznavala svoje granice. Posto sam sa 16 godina bila ovisna o Substitolu usla sam u program Substitucije, I dobivala sam od tada 520 mg Substitola. U medjuvremenu sam pokusala dva puta sama da se skinem putem Methadona,ali ga nisam podnosila, I morala sam opet odmah da predjem na Susbstitol. THC sam uvijek dodatno uzimala, I dan danas. Ja odavno zelim da se skinem od svega. Bila sam vec tri puta na odvikavanju, ali sam ga svaki put morala da prekinem, nakon par dana, zato sto se niko nije brinuo u bolnici o meni, I uvijek sam imala tesko, gotoovo hladno odvikavanje. Nakon zadnjeg odvikavanja sam shvatila da ne mogu imati normalno odvikavanje,zato sam se odlucila za Vasu therapiju tj. Komatherapiju. Da sam znala ranije za to,odmah bi se za to odlucila,jos prije par

godina. Skolovala sam se za rad sa djecom, u vrticu, ali dobicu diplomu tek kada budem mogla da dokazem da sam sa medicinske strane cista. Ja jako zelim da radim, da zivim ispunjenim zivotom I da konacno polazem vozacki, I moja porodica to zeli.

Ukupno uzimam 11 godina droge. Od Juna 2010 do Novembra 2010 sam bila u programu zamjene sa Methadonom, ali kako ga nisam podnosila, opet su me vratili na Substitol. Trenutno uzimam 2-3 puta dnevno po 200 mg Substitola, duvam THC I uzimam ponekad Benzodiazepin dodatno (Rohypnol, Somnubene, Praxiten), kako sta dobijem u tom momentu. Nisam dugo o tome ovisna. U zadnje vrijeme sam depresivna, jer vec duze zelim da se skinem sa droge I ovisnost mi predugo vec traje. Zelim jednostavno Odvikavanje bez bolova, da se vratim kuci,uzmem diplomu, I pocnem raditi, sto je moj zivotni san!

"Ne želim da se pretvaram da je heroin ok--većina ljudi koja razvije pravu zavisnost nikada se ne skine. Ne znam tačne statistike, ali znam da je prethodna rečenica istinita. Srećna sam što sam rođena sa snagom volje koju imam i kao što sam prethodno navela, znam samo za jednog zavisnika koji normalno funkcioniše. Srećna sam što se sećam šta sam želela pre heroina. Jer ono što sam želela od života je veće i bolje od jednog malog trenutka heroinskog sranja. Ali taj mali trenutak sranja je nešto što ne mogu sebi da izbijem iz glave."

 

Vise o temama u pesmama vezanim za heroin i zavisnost od droge

marihuana lecenje zavisnosti na ruskoj klinici dr vorobjev

Narkomanija - lecenje zavisnosti od heroina metadona, kokaina, marihuane na ruskoj klinici u Beogradu Dr Vorobjev

Narkomanija lecenje blogspot.com Beograd, klinika za bolesti zavisnosti Doktor Vorobjev

Lecenje narkomana uspesnim ruskim metodama Detoksikacija od heroina, kokaina, alkohola na klinici Dr Vorobiev

Heroin ispovesti narkomana heroinska zavisnost kriza Skidanje sa Heroina

 

postavi komentar | 3 komentara

podeli: 

web marketing Srbija SEO

26
jul

Privatna klinika za lecene bolesti zavisnosti

Ruska bolnica Dr Vorobjev

 

 

 

 Apartmani U Beogradu izdavanje apartman

Beograd apartmani izdavanje stanova

Lecenje Narkomanije Beograd

Bezbolno skidanje sa heroina Dr Vorobjev

Kontakt klinika Vorobjev

Posledice zavisnosti

narkomanija video youtube lecenje narkomana

Sta sada radimo

Heroin Rehab Germany, Russia Europe

Optimizacija sajta povoljna cena Beograd

5 minutes ago via web

Optimizacija sajta SEO marketing Srbija - povoljne cene 0641700992

Beograd Total Dizajn

Total Dizajn logo design

 
 

15. Maj 2012

Drugi oblici zavisnosti: Kokain istorija

heroinska adikcija, zavisnost od alkohola, kocke, zavisnost od interneta Prijatelji narkomana - ispovesti tesko je doziveti d abliska osoba, prijatelj propada na vase oci zbog bolesti koja je uzela maha...bolest zavisnosti pogadja uvek vise od jedne osobe, pogadja krug prijatelja i rodjaka narkomana Sajber zlocinci i konzumiranje droga Zlocin i narkomanija zavisnost od heroina na klinici Dr Vorobjev Lecenje narkomanija Beograd blog o narkomaniji

Trenutno radimo na:industrija mesa IM Matijevic - industrija mesa matijevic

Beograd apartmani smestaj u Beogradu

Apartmani u Beogradu smestaj u centru

Web Marketing - Optimizacija sajta Total Dizajn 0641700992

Lecenje narkomana u Beogradu izlecenje je moguce

Droga i popularna muzika uticaji droge na kulturu mladih

 
digg dizajn social network stumbleupon dizajn rss drustvene mreze facebook Twitter za Total Dizajn SEO agencija wordpress seo google youtube linkedin total dizajn web tml>